A Ceglédi Járási Ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a tárgyalása előtt egy órával telefonon azzal fenyegetett, hogy bombát helyeztek el a Ceglédi Járásbíróságon.

A bűnügy vádlottját, egy ceglédi férfit és társait 2017. június 15. napján 9 óra 30 percre idézte a Ceglédi Járásbíróság egy büntetőeljárás tárgyalására.

A vádlott a tárgyalás reggelén rejtett számról felhívta a 112-es segélyhívót és nevének elhallgatása mellett azt közölte az ügyeletes rendőrrel, hogy a Ceglédi Járásbíróságon bombát helyeztek el. Ezt a mondatot a rendőr kérdésére többször is megismételte, majd a telefonhívást megszakította.

A fenyegető bejelentést követő 10 percen belül a Ceglédi Járásbíróságon bombariadót rendeltek el. A bíróság épületét körbezárták és megkezdték  az épület kiürítését. A Ceglédi Rendőrkapitányság rendőrei mellett a helyszínre érkeztek a mentők és a tűzoltók is.

A város központjában található bíróság épülete körüli útszakaszokat és járdaszakaszokat lezárták. A reggeli órákban erős közúti és autóbusz forgalmat, az áruszállítást, és a gyalogosforgalmat más útirányba terelték. Ezek az intézkedések 35 menetrend szerinti autóbusz közlekedését érintették, zavarták a városközpontban lévő iskolák, a polgármesteri hivatal és az üzletek működését.

A bíróság épületét a rendőrség szakképzett állománya a bombariadó keretében átvizsgálta, és semmilyen robbanószerkezetet nem találtak.

A Ceglédi Járásbíróságon az aznap délelőttre tűzött valamennyi tárgyalás elmaradt.

A Ceglédi Rendőrkapitányság nyomozói a vádlottat a bejelentését követő egy órán belül azonosították és a bíróság épülete közelében elfogták.

A Ceglédi Járási Ügyészség a köznyugalmat súlyosan megzavarva elkövetett közveszéllyel fenyegetés bűntettével vádolja a férfit. A vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalását.

 

Hozzászólások lezárva.