A Kaposvári Járási Ügyészség 28 rendbeli információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat két férfi ellen, akik bankkártya adatokat csaltak ki a sértettektől, majd azokat felhasználva okoztak kárt.

Az egyik vádlott a felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt kiszabott 8 év fegyházbüntetését töltötte az egyik büntetés-végrehajtási intézetben, amikor hozzájutott egy mobiltelefonhoz. A mobiltelefonnal kezdeményezett hívások során magát az egyik mobiltelefon-társaság munkatársának adta ki, majd a sértettektől adategyeztetésre hivatkozva kicsalta a bankkártya adataikat.

A csalárd módon megszerzett adatokat a vádlott továbbította a társának, aki azzal az egyik szolgáltató internetes felületén mobiltelefon egyenleg feltöltéseket hajtott végre. Ilyen módon négy sértettnek összesen 270.000,- Ft kárt okoztak.

Az egyenleg feltöltéseket végző férfinak volt egy másik társa is, akinek a segítségével további 24 sértett bankkártya adatait szerezte meg, melyekkel visszaélve a sértetteknek 5.000 és 60.000 forint közötti összegű kárt okozott.

Az ügyészség mindkét vádlottal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság a börtönből telefonáló és különös visszaesőnek minősülő férfival szemben 2 év 6 hónap, míg társával szemben 1 év 8 hónap szabadságvesztést szabjon, amennyiben a bűncselekményeket az előkészítő ülésen beismerik.

Hozzászólások lezárva.