A Tatabányai Járási Ügyészség végrehajtandó börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra tett indítványt azzal a nővel szemben, aki egy ittas személy farzsebéből kivette a pénztárcát, abból a készpénzt és bankkártyát eltulajdonította, majd egy automatából készpénzt vett fel.

A vádlott 2018. március 22-én Oroszlányban, egy munkásszálláson ismerősét látogatta meg. A szállón találkozott a sértett férfival, aki a bankkártyáját és az ahhoz tartozó PIN kódot egy harmadik személynek adta át pénzfelvételi megbízással. A vádlott jelen volt, amikor a harmadik személy a bankkártyát és a PIN kódot tartalmazó papír darabot a sértettnek visszaadta. Az erősen ittas állapotban lévő férfi 19 óra 20 perc körül a szálló bejárata mellett ült, többször megpróbált felállni, de mindannyiszor visszaesett. A vádlott a sértett védekezésre képtelen állapotát arra használta ki, hogy annak farzsebébe nyúlt, onnan kivette a pénztárcáját, és az abban lévő 10.000,-Ft készpénzt eltulajdonította. A vádlott a tárcából kivette a bankkártyát és a PIN kódot tartalmazó papír darabot is, majd 19 óra 56 perckor egy automatából 46.000,- Ft készpénzt vett fel a sértett bankszámlájáról.

A vádlott által elkövetett kifosztás bűntettét 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel, míg a bankkártya jogosulatlan használatával elkövetett csalás bűntettét 3 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti a Büntető Törvénykönyv.

Korábban a vádlottat hamis vád bűntette miatt a bíróság 6 hónap végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, a próbaidő még nem járt le.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Járásbíróság a vádlottat börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, és 56.000,- Ft összegű vagyonelkobzásra ítélje, továbbá a hamis vád bűntette miatt kiszabott 6 hónap szabadságvesztés végrehajtását rendelje el.

Hozzászólások lezárva.