A Népligetben akart rabolni a 22 éves férfi, azonban egy arra közlekedő büntetés-végrehajtási zászlós ezt megakadályozta, a kerületi ügyészség vádat emelt a támadó ellen.

A vádirat szerint egy 22 éves férfi 2019. március 17-én a kora délutáni órákban a X. kerület, Népligetben, a Vajda Péter úton található trafóház mellett – ittas állapotban – odalépett az általa látásból ismert, számára korábban már aprópénzt adó, 77 éves férfihoz. A fiatalabb férfi megragadta a sértettet és megrángatta a karját, valamint hangosan, több alkalommal pénz átadására szólította fel, miközben azzal fenyegette meg, hogy ha nem kap pénzt, kést vág belé.

A vádlott cselekményét észlelte egy, gépkocsival arra közlekedő büntetés-végrehajtási zászlós és az áldozat segítségére sietett. A vádlott és a beavatkozó között szóváltás alakult ki, amely során a 22 éves férfi felmutatta a zsebében tartott csavarhúzót is, majd azt eltette. A büntetés-végrehajtási zászlós közölte a férfival, hogy időközben értesítették a rendőrséget, amelyet követően a vádlott elhagyta a helyszínt, a ruházatában tartott csavarhúzót pedig eldobta. Egy arra közlekedő személy fényképet készített a támadóról.

Az állampolgári fellépésnek köszönhetően a menekülő terheltet a Budapesti X. kerületi Rendőrkapitányság járőrei a Népligetben található Karl von Linné sétányon elfogták.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a férfival szemben rablás bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra, amely bűncselekményt a törvény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni.

A férfi letartóztatásban van.

Hozzászólások lezárva.