A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat az ellen a debreceni férfi ellen, aki türelmetlensége miatt az előtte közlekedő gépkocsi előzése után büntetésből vészfékezett, majd meg is állt, azonban a mögötte haladó személygépkocsi nem tudott megállni, és összeütköztek.

2018. április 18-án 17 óra körül a vádlott utasával együtt az egyik Debrecenbe bevezető, forgalmas úton közlekedett. Előtte haladt a sértett által vezetett gépkocsi, amelyben szintén egy utas tartózkodott. A járművek vezetői és az utasok is használták a biztonsági övüket.

A vádlott indokolatlanul lassúnak ítélte meg az előtte haladó járművet, a forgalom sűrűsége miatt azonban őt nem tudta megelőzni. Miután mindkét gépkocsi rátért egy párhuzamos közlekedésre alkalmas, irányonként két-két forgalmi sávra osztott útra, a vádlott megelőzte a sértettet, majd hirtelen visszatért a külső forgalmi sávba és indulatának levezetéseként, egyben büntető jelleggel, indokolatlanul vészfékezett, majd meg is állt.

A sértett a vádlott által vezetett gépkocsi mozgását, majd megállását észlelve szintén fékezett, ennek ellenére az ütközést már nem tudta elkerülni.

Ezt észlelve a vádlott hirtelen kiszállt az autóból, indulatosan lépett fel, és a történtek miatt a sértettet vonta kérdőre. A sértett azonban a gépjárműben maradt és rendőri segítséget kért.

A baleset következtében személyi sérülés nem történt, azonban mindkét gépjárműben anyagi kár keletkezett.

A vádlott KRESZ szabályszegő, szándékos magatartásával a sértett és utasa életét, testi épségét, egészségét követlen veszélynek tette ki.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlott ellen közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt.

Hozzászólások lezárva.