A határon átnyúló bűnözés elleni harcról, a büntető igazságszolgáltatásról, valamint a bűnüldöző szervek munkájának egyes területeken való összehangolásáról tárgyalt Dr. Polt Péter legfőbb ügyész Jurij Csajkával az Oroszországi Föderáció legfőbb ügyészével Moszkvában.

A két ország legfőbb ügyésze 2017. január 12-én immár harmadik alkalommal írt alá együttműködési megállapodást. Először a 2009-2011, majd 2012-2013. évekre vonatkozólag tették ezt meg. A pozitív előzményekre tekintettel 2017-2018. évekre a többi közt a két ország bűnüldöző szervei munkájának összehangolásával kapcsolatos célokat tűztek ki, különös tekintettel a kábítószer-kereskedelem elleni küzdelemre és a pénzmosás elleni harcra. Megállapodtak abban is, hogy egyeztetnek a büntetőeljárás egyszerűsítésére irányuló jogi eszközökről és a büntetés-végrehajtással, valamint a korrupciós bűncselekményekből származó vagyon visszaszerzésével kapcsolatos kérdésekről.

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész az orosz kollégája meghívására vett részt az orosz ügyészség megalapításának 295. évfordulója alkalmából tartott ünnepi rendezvényen Moszkvában.

Kommunikációs és Sajtóosztály

Legfőbb Ügyészség

Hozzászólások lezárva.