A Komáromi Járási Ügyészség a letartóztatás hosszabbítását indítványozta annak a férfinak a tekintetében, aki ácsi telephelyű gazdasági társaságok dolgozóinak öltözőszekrényeit felfeszítette, és azokból tizenegy sértett értékeit lopta el, valamint jogtalanul használt egy személygépkocsit.

Az elkövető 2018. július 14-re virradóan egy gazdasági társaság ácsi telephelyén lévő dolgozói öltözőszekrényeket felfeszítette, és összesen tíz sértettől tulajdonította el azok értékeit, közokiratokat és bankkártyákat.

Ezen túlmenően a gazdasági társaság parkolójából jogtalan használat céljából vitt el egy személygépjárművet, majd ezután egy másik ácsi gazdasági társaság telephelyének öltözőjében egy munkás szekrényéből tulajdonított el 244.000,-Ft-ot.

A rendőrség járőrei a cselekmény napján az elkövetőt előállították, a lopott készpénzt a tolvaj cipőjében elrejtve találták meg.

Az ügyészség indítványára a Komáromi Járásbíróság az elkövető letartóztatását 2019. február 15-én rendelte el, mert fenn állt annak a veszélye, hogy szabadlábon újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

Az ügyészség indítványt tett a letartóztatás határidejének két hónappal történő meghosszabbítására, mert a bűnismétlés veszélye továbbra is valóságos. A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva a letartóztatást 2019. május 15-ig meghosszabbította.

Hozzászólások lezárva.