A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt vádat emelt három férfival szemben, akik az üzletben egy vásárlóval dulakodtak, egyikük a biztonsági őrt is megütötte.

A vádirat szerint, a vádlottak 2020. január 21-én, délután, ittasan mentek vásárolni az egyik országos áruházlánc tiszaújvárosi üzletébe, ahol minden indok nélkül hangoskodtak, kiabáltak. Ezt észlelte az egyik áruházi dolgozó, aki szabadidejében szintén ott intézte a bevásárlást. A férfi rászólt a vádlottakra, hogy viselkedjenek normálisan, mire szóváltás alakult ki közöttük, és két vádlott lökdösni kezdte őt. Az eseményeket látva a dulakodásba bekapcsolódott harmadik társuk is, aki többször megpróbálta megütni a megtámadott férfit, akit végül együttes erővel a földre rántottak, majd ütötték, rugdosták. A cselekménynek a biztonsági őr beavatkozása vetett véget, aki könnygázzal fújta le a vádlottakat, eközben azonban egyikük őt is megütötte.

A könnygáz használata miatt az áruházat ideiglenesen, a szellőztetés idejére ki kellett üríteni.

A bántalmazott férfiak 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek, azonban a sérelmükre elkövetett könnyű testi sértés vétsége miatt nem terjesztettek elő magánindítványt.

A vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

A járási ügyészség vádiratában a büntetlen előéletű elkövetőkkel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban közérdekű munka büntetés  kiszabására tett indítványt a bíróságnak.

Hozzászólások lezárva.