A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság nyomozás folytat egy 38 éves és egy 31 éves férfi ellen kifosztás bűntette és magánlaksértés bűntette miatt.

A két férfi 2020 június végén a kora hajnali órákban Kazincbarcikán egy lakóépület földszinti lakásainak bejárati ajtajait próbálta nyitogatni, amikor találtak egy, csak kilincsre zárt ajtót. Bementek a lakásba és kutatni kezdtek. Az egyikük bement abba a szobába, ahol az állandó ápolásra szoruló mozgáskorlátozott, oxigénpalackot használó sértett nő az ágyában aludt. Körülötte az ágyon és közvetlen környezetében voltak elhelyezve mindennapi használati tárgyai, hogy azokat bármikor elérhesse.

Ezek közül a férfi elvett egy mobiltelefont, a pénztárcából 6 000 Ft készpénzt, valamint egy bankkártyát.

Ezután egy másik szobába is be akart menni, de ott az ajtónyitás olyan zajjal járt, hogy a beteg nő ott lakó fia felébredt, és szembe találta magát a férfival, akire rákiabált, hogy „Mi van?”. Erre a férfi azt válaszolta, hogy „csak benéztünk” és kiszaladt a lakásból, utána közvetlenül távozott a társa is.

A sértett nő fia az ablakon kitekintve még látta elfutni a férfit, illetőleg látta a sétálva távozó másik gyanúsítottat is.

A nő a nyomozás során hatályos magánindítványt terjesztett elő magánlaksértés bűntette miatt.

A két férfit Kazincbarcikán, egy busz végállomáson állították meg a rendőrök, akiknek érkezésekor a gyanúsítottak a mobiltelefont egy kukába dobták. Így akarták elkerülni, hogy felelősségre vonják őket. A nyomozás során azonban a telefont megtalálták.

A rendőri előterjesztés alapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség a büntetett előéletű – különös visszaesőnek, illetőleg visszaesőnek minősülő – gyanúsítottakkal szemben indítványozta letartóztatásuk elrendelését a szökés, elrejtőzés, a sértett befolyásolásának, illetőleg újabb bűncselekmény elkövetésének a veszélye miatt.

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal és indokaival egyetértve, azzal egyezően egy hónapi időtartamra elrendelte mindkét gyanúsított letartóztatását, akik fellebbezéssel éltek.

Hozzászólások lezárva.