A vád szerint a 43 éves férfi társával két budapesti családi házba, valamint egy építkezési területre is betört. Egyéb értékek mellett gépkocsikat, és értékes festményeket is magukkal vittek, az általuk okozott kár összesen a húszmillió forintot is meghaladta. 

A vádirat szerint az ügy vádlottja egy – eljárás során ezidáig nem azonosítható – társával 2016. augusztus 6. és 7. napja között egy XII. kerületi családi házhoz ment azért, hogy onnan értékeket tulajdonítsanak el. A vádlott a drótkerítést átvágta, azon keresztül jutottak be a kertbe. Ezt követően a házfalra felszerelt riasztó hatástalanítása érdekében, annak hangszóróját a vádlott purhabbal befújta, a riasztó fényjelzőjét pedig ragasztószalaggal leragasztotta.

Ezután a társa a teraszajtó zárszerkezetét megfúrta, ezáltal a házba is bejutottak. Átkutatták az ingatlant, ahonnan különböző értéktárgyakat tulajdonítottak el, így asztali számítógépet, fényképezőgépet, monitort, DVD lejátszót, egyéb elektromos eszközöket, ékszereket, ruházati termékeket, továbbá két gépkocsi indítókulcsát is magukkal vitték. Az elkövetők a sértetteknek összesen több millió forint kárt okoztak.

Mintegy két héttel később, 2016. augusztus 19. és 21. napja között a vád szerint a vádlott a társával a fentihez hasonló módszerrel egy XI. kerület családi házba tört be, ahonnan több mint tízmillió forint összegben tulajdonítottak el különböző értékeket, így az arany- ezüst ékszerek és ruházati termékek mellett két gépkocsit, valamint értékes festményeket is magukkal vittek.

Továbbá a vád szerint a vádlott a társával 2017. július 04-én éjjel – előzetes terepszemle után – egy XXII. kerületi építkezési területhez ment, ahol feltörték a lemezkonténert, majd onnan gázpalackot vittek el, mivel egyéb értéket nem találtak.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség több rendbeli – köztük több esetben jelentős értékre elkövetett – lopás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A büntetési tétel felső határa – a halmazati szabályokra is figyelemmel – 12 évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügy kapcsán a Budapesti Rendőr-főkapitányság által az eljárás korábbi szakaszában közzétett videó az alábbi linken elérhető:

http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/negymillio-forintos-betores-videoval

Hozzászólások lezárva.