A Miskolci Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság szerdán elrendelte három férfi letartóztatását.

A gyanúsítottak egyike 2018. június hó 5. és 2019. március hó 29. napja között webáruházon keresztül legalább húsz alkalommal, más valós személyek adatait felhasználva az egyik mobiltelefon szolgáltató szaküzleteiből nagy értékű (alkalmanként kb. 80.000.-571.000.- Ft között) műszaki cikkeket vásárolt meg részletfizetésre, azonban a törlesztőrészleteket már a vásárláskor sem állt szándékában megfizetni. A férfi előzetesen megállapodott a futárként dolgozó gyanúsított társával, hogy – esetenként legalább 5.000.- Ft-ért – a megrendelt termékeket kiszállítja a férfi sajóhídvégi lakására, tudva azt, hogy a küldemény címzettje nem a társa, hanem az általa a vásárlások alkalmával megjelölt más személyek. A vásárlásokat bonyolító gyanúsított az így megszerzett tárgyakat eladta egy harmadik, miskolci férfi részére, aki ezt követően az általa is tudottan bűncselekmény elkövetéséből származó műszaki cikkeket külföldi személyek részére tovább értékesítette anyagi haszonszerzés céljából.

A nyomozás jelenleg rendelkezésre álló adatai alapján, a bűncselekménnyel okozott kár az 5.000.000. Ft-ot meghaladja, de az 50.000.000. Ft-ot nem éri el.

A Miskolci Rendőrkapitányság a három férfi közül kettőt – egyiküket bűnsegédként – jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével, míg harmadik társukat jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett orgazdaság bűntettével gyanúsítja.

A Miskolci Járásbíróság az ügyészi indítványban foglaltakkal egyezően állapította meg, hogy a gyanúsítottak esetében fennáll a szökés, a bűnismétlés illetve a bizonyítás megnehezítésének veszélye ezért letartóztatásukról döntött.

Hozzászólások lezárva.