A Pest Megyei Főügyészség egy mentális betegségben szenvedő nő érdekében indított pert. A nő csalás áldozata lett. Az elkövető két szerződést íratott alá vele, amellyel megszerezte az ingatlanjait. Az ingatlanok visszaszerzése érdekében az ügyészség pert indított a bíróságon.

A középkorú nő mentális betegsége miatt évtizedek óta kezelésben részesült. A nő 2019 elején Budapest közelében stoppolt, amikor egy idegen férfi felvette és kérésére elvitte gépkocsijával a pszichiátriai gondozóba. A férfi ott megvárta, majd hazavitte, miközben számos dolgot megtudott a nőről, családi körülményeiről, ingatlanairól. Útközben a férfi a pillanatnyi ismeretséget kihasználva rábeszélte arra, hogy kössön vele tartási szerződést. Ezért a nő lakására mentek a személyi okmányaiért, ahol a nő közölte élettársával, hogy életjáradéki szerződést kíván kötni, amelyben egy ingatlanját átadja az alig ismert férfinak. Ez meghiúsult, mert az élettársa az okiratokat nem adta oda neki.

A férfi még ugyanezen a napon egy budapesti plázában lévő kormányablakba vitte a nőt, hogy új lakcímkártyát és ideiglenes személyi igazolványt csináltasson neki.  Ezt követően különböző helyeken, éjszakába nyúlóan szeszes itallal itatta, majd a nő reggelig nála maradt. Másnap a férfi a sértettnek ismét szeszes italt adott, udvarolt neki, amelyek hatására a nő már azt képzelte, hogy a férfi felesége. Mindezek után a férfi elvitte a sértettet egy budapesti ügyvédi irodába, ahol a nő aláírt két szerződést, melyekkel eladta, illetve elajándékozta a férfinek az ingatlanjait. Az adásvételi szerződés azt is tartalmazta valótlanul, hogy a nő a vételárat már korábban megkapta. Ezt követően a szerződéseket a földhivatalhoz benyújtották, amely az elkövető tulajdonjogát bejegyezte.

A szerződések aláírásakor a sértett nő nem volt olyan állapotban, hogy képes lett volna a szerződések tartalmát megérteni, azok jogkövetkezményeit belátni, és megfontolt döntést hozni.

A Pest Megyei Főügyészség az ingatlanok visszaszerzése érdekében pert indított a Budapest Környéki Törvényszéken. Az ügyészség keresetében azt kérte a törvényszéktől, hogy rendelje el, hogy a földhivatal az elkövető tulajdonjogát törölje a tulajdoni lapokról és a sértett nőt jegyezze vissza tulajdonosként.

Hozzászólások lezárva.