A  Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás  bűntette miatt emelt vádat azzal a büntetett előéletű férfival szemben, aki bejelentett munkahellyel, illetve  rendszeres  jövedelemmel nem rendelkezett, és jelentős összegű hiteltartozást halmozott fel.

A vádlott 2016. november végén építkezési vállalkozó ismerősével megállapodott abban, hogy külföldi munkavégzésre munkavállalókat keres.

Elhatározta, hogy az általa külföldre szállított dolgozók majdani munkabérét eltulajdonítja. A férfi ezután megállapodott a brigádot vezető tatabányai lakos sértettel a külföldi munkavégzésben, majd vele és további négy személlyel együtt kiutaztak külföldre. A munkavállalók az elvégzett munkáért 764.319 forintnak megfelelő munkabérre tarthattak igényt.

Az elkövető 2016. december 10. napján a brigád kifizetésének céljából 3.400 svájci frankot vett át az építési vállalkozó megbízottjától, az összeget azonban nem fizetett ki a brigád vezetőjének, azt a munkavállalók előtt letagadta azt állítva, hogy a munkát a megbízó később Magyarországon fogja kifizetni. Az elkövető az így átvett összeget eltulajdonította, azt felélte.

Az ügyészség a vádiratban végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta. Az ügyben a Tatabányai Járásbíróság tárgyaláson fog ítéletet hozni.

 

Hozzászólások lezárva.