A felek között a szóváltás, majd verekedés 2015 decemberében, egy belvárosi szórakozóhely előtt történt, és életveszélyes késeléssé fajult. A vád szerint a két csoport közötti konfliktus oka az volt, hogy egyikük egy korábbi büntetőeljárásban terhelő vallomást tett egykori társaira.

A vádlottak közül I. és II. rendű vádlottak egymással rokonok, a III. és IV. rendű vádlottak pedig testvérek. Korábban mind a négy vádlottat gyanúsítottként hallgatták ki egy kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt, amely ügyben előzetes letartóztatásban is voltak.

Abban a büntetőeljárásban a III. rendű vádlott – a testvérek közül a fiatalabb – terhelő vallomást tett az I. rendű és II. rendű vádlottakra, valamint családtagjaikra nézve, amely miatt nehezteltek rá és többször meg is fenyegették őt.

Ilyen előzmények után, a III. rendű vádlott a 2015. december 4-ről december 5-re virradó éjszakát egy IX. kerületi szórakozóhelyen töltötte.

Az este során az I. rendű és II. rendű vádlott – valamint egy, az eljárás során ismeretlenül maradt társuk-  gépkocsival megjelent a klubnál azért, hogy korábbi társukon számon kérjék a sérelmüket. 

A III. rendű vádlott észrevette az őt kereső férfiakat, ezért kiment az utcára. Az ittas állapotban lévő férfi számított rá, hogy a konfliktus tettlegességig fajulhat, ennek ellenére nem ment el onnan, hanem helyette mobiltelefonon értesítette a testvérét, IV. rendű vádlottat, aki magához vett egy teleszkópos botot, és azzal indult a helyszínre.

Időközben a felek a klub előtt gyűltek össze, és köztük szóváltás alakult ki, kölcsönösen szidalmazták egymást, III. rendű vádlotton azt kérték számon, hogy miatta kerültek börtönbe.

A vita rövid időn belül tettlegességig fajult, a felek dulakodni, lökdösődni, verekedni kezdtek, amelyhez csatlakozott a III. rendű vádlott időközben helyszínre érkező testvére is, kezében az otthonról hozott viperával.

A dulakodás során az I. rendű vádlott a vád szerint elővett egy kést, és azzal a III. rendű vádlottat mellkason szúrta. A férfi észlelte a szúrást, és felkiáltott, ekkor a többiek is felhagytak a további dulakodással, a késelő vádlott és társai autóba szálltak és elhagyták a helyszínt.

A megszúrt férfi sérülései életveszélyesek voltak, szakszerű és időszerű orvosi beavatkozás hiányában a halála is bekövetkezhetett volna.

A Fővárosi Főügyészség az ügyben csoportos, illetve felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, valamint életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.

 

Hozzászólások lezárva.