Az egyik társukat ért sérelem miatt a vádlottak összesen tizenhárman mentek vissza a VII. kerületi szórakozóhelyre, ahol egyebek mellett gázpisztollyal, és késsel támadtak rá a biztonsági őrökre.

A vádirat szerint 2015. szeptember 19-én éjjel a VII. kerületben lévő egyik szórakozóhelyen az ügy egyik vádlottját szóváltást követően egy ismeretlen férfi bántalmazta. Ezután a biztonsági őrök már egyiküket sem engedték vissza a szórakozóhelyre.

A bántalmazott férfi ezt követően találkozott három későbbi vádlott-társával, akiknek beszámolt a történtekről. A vád szerint elhatározták, hogy elégtételt vesznek a bántalmazás miatt, ezért az erő- és számbeli fölényük biztosítása érdekében, további ismerősöket kértek arra, hogy csatlakozzanak hozzájuk. A vádlottak végül összesen tizenhárman gyűltek össze, és több gépkocsival elindultak a szórakozóhelyhez, majd annak közelében leparkoltak.

A biztonsági őrök az öltözetükre hivatkozva nem engedték be a vádlottakat a szórakozóhelyre, egyúttal közölték velük, hogy az általunk keresett személy már nem tartózkodik bent.

A biztonsági szolgálat tagjai és a vádlottak között zajló beszélgetés hamarosan szóváltássá alakult, majd ezt követően a vádlottak a biztonsági őrökre támadtak. Közülük heten voltak a vád szerint azok, akik a négy biztonsági őrt tettlegesen is bántalmazták. A támadók közül volt, aki gáz-riasztó fegyvert használt, és a verekedés során azzal közvetlen közelről több lövést is leadott a sértettek irányába, és volt olyan, aki késsel támadta meg az egyik biztonsági őrt, és azzal őt több helyen is megvágta. Társaik pedig ütötték, vagy rúgták az őröket, illetve poharat, asztalt, széket hajítottak feléjük.

Mindezalatt a többi vádlott szintén agresszívan viselkedett, és az erőfölényüket is kifejezve, társaikra bűnsegédként, szándékerősítőleg hatottak.

Bántalmazás során mind a négy őr megsérült; egyiküknél a kés okozta ínsérülés az egyik kezén maradandó fogyatékosságot okozott, valamint több más sérülés mellett az orrcsontja és eltörött.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség az ügyben maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette, csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.

Hozzászólások lezárva.