A vádlott késsel sebesítette meg a sofőrt, mert égő cigarettája miatt leszállította; a kerületi ügyészség vádja alapján a bíróság 4 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte elsőfokon.

Az 51 éves férfi 2018. július 21-én, a délutáni órákban ittas állapotban a 70-es trolibuszon utazott, és cigarettázott, amikor a XIV. kerület, Olof Palme sétány és Zichy utca kereszteződésénél található megállónál a jármű vezetője odament hozzá és leszállásra szólította fel.

A férfi leszállt a trolibuszról, azonban hirtelen visszafordult, egyik lábával fellépett a járműre, miközben elővett egy bicskát, amellyel megszúrta a tőle éppen távolodó sofőrt. A vezető részbe kitért a szúrás elől, azonban a karja így is könnyebben sérült.

A BRFK XIV. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a vádlottat rövid időn belül elfogták.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a vádlott ellen felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra.

A bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki váddal egyezően és őt 4 év 6 hónap börtönbüntetésre, valamint 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

A Fővárosi Főügyészség vádemelésről szóló közleménye, fényképekkel elérhető itt:

/dohanyzas-miatt-le-kellett-szallnia-ezert-megszurta-a-trolibusz-vezetojet-vademeles/

Hozzászólások lezárva.