A Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett a Szegedi Járásbíróságnál dr. Czeglédy Csaba július 5-én lejáró letartóztatásának további két hónappal történő meghosszabbítására.

Dr. Czeglédy Csabát a nyomozó hatóság a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóság Csongrád Megyei Vizsgálati Osztálya előtt folyó nyomozásban bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével és gazdasági csalás bűntettével gyanúsítja.

A gyanúsított által vezetett cég 2011 és 2017 között munkaerő-közvetítéssel foglalkozott. A gyanú szerint a gyanúsított és társai ezen tevékenységgel összefüggésben általános forgalmi adónemben, valamint a foglalkoztatáshoz kapcsolódó közterhek tekintetében mintegy 6.300.000.000,-Ft vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek.

Az ügyészség a letartóztatás meghosszabbítását az öttől huszonöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozásban az eljárás meghiúsításának veszélye, valamint bűnismétlés veszélye miatt indítványozta.

Az indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság fog döntést hozni.

Hozzászólások lezárva.