Dr. Polt Péter legfőbb ügyész meghívására 2020. március 9-10. között hazánkba látogatott a Dr. Franz Plöchl osztrák legfőbb ügyész vezette három fős delegáció.

A felek között kifogástalan és eredményes az együttműködés, folyamatos kapcsolatot ápolnak, melynek során évente kétoldalú megbeszélést folytatnak. A korábbi találkozókon szó esett a két országban zajló jogszabályi változásokról, az ügyészi szervezetet érintő kihívásokról, az országhatárokon átnyúló bűnözésről, továbbá a jogsegélyügyek intézésének tapasztalatairól.

Dr. Franz Plöchl osztrák legfőbb ügyész 2020. március 9-én a legfőbb ügyész helyettes, és egy legfőbb ügyészségi ügyész kíséretében érkezett Magyarországra.

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész az osztrák küldöttséget 2020. március 10-én fogadta a hivatalában. A megbeszélésen a legfőbb ügyészek tájékoztatták egymást a bűnözés és a bűnüldözés területén tapasztalható legújabb jelenségekről és tendenciákról. Dr. Polt Péter beszámolt az új Büntetőeljárási törvény hatályba lépését követően tett, eljárást gyorsító ügyészi intézkedésekről, valamint az Eurojust-al és az OLAF-al történő eredményes nemzetközi együttműködésről. A felek egyeztettek az ügyészségek működését, illetve az elektronikus ügyintézést érintő kérdésekről is.

A külföldi delegáció – immár hagyományosan – a határ menti kapcsolatok további elmélyítése érdekében Győrben tárgyalt a Győri Fellebbviteli Főügyészség, a Győr-Moson-Sopron Megyei, illetve a Vas Megyei Főügyészség vezetőivel.

Az osztrák legfőbb ügyészt és kollégáit az Országos Bírósági Hivatal elnöke, dr. Senyei György Barna is fogadta.

Hozzászólások lezárva.