Dr. Polt Péter legfőbb ügyész 2019. március 28-án átadta a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Ügyészség XVIII. kerület, Üllői út 455. szám alatti új székházát.

Az épülettel megszűnik az ügyészek eddigi zsúfolt, a munkavégzést megnehezítő elhelyezése. Ennek köszönhetően az ügyészi munka egy kényelmes, a modern építészeti irányelveknek is megfelelő, korszerű irodaházban folytatódhat.

Az Üllői úton, Pestszentlőrinc szívében, jó megközelíthetőséggel bíró, igényesen kialakított épület a mai kor elvárásait maximálisan kielégíti.

A 2006-ban, jó minőségben, parkosított gépkocsibeállási lehetőséggel felépített épületet a Legfőbb Ügyészség vásárolta meg, és alakította át. Ennek keretében a háromszintes, 1300 m2 összterületű székházban megfelelő méretű irodákat, mind a kerületi ügyészség, mind a Fővárosi Főügyészség iratainak befogadására alkalmas irattárat, továbbá ügyfélfogadó, kihallgató és egyéb funkcionális és kiszolgáló helyiségeket alakítottak ki. A beruházás összesen 664,6 millió forintból valósult meg. Az épületbeszerzés és átalakítás teljes fedezetét az ügyészség költségvetése biztosította.

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész az ünnepségen, a meghívott vendégek előtt – történeti áttekintést követően – hangsúlyozta, hogy az ügyészi szervezet évtizedek óta megbízható, kiszámítható és magas színvonalon teljesítő tényezője Magyarországon a jogbiztonságnak és a jogegységnek. Ezt a magas színvonalat, és az ügyészi munka hivatásként való megélését hivatott biztosítani az az infrastrukturális fejlesztési folyamat is, amelynek egyik állomása az új ügyészségi épület.

A szalag átvágásával a legfőbb ügyész birtokba adta az új épületet a kerületi ügyészség dolgozóinak.

 

Hozzászólások lezárva.