Dr. Polt Péter legfőbb ügyész 2019. március 19-20. között – a szakmai együttműködés további bővítése és elmélyítése érdekében – hivatalos úton vett részt Ausztriában.

Dr. Franz Plöchl osztrák legfőbb ügyész tavaly januárban látogatott hazánkba. A legfőbb ügyészek akkori megbeszélésén – többek között – szó esett a két országban zajló jogszabályi változásokról, és az ügyészi szervezetet érintő kihívásokról.

A látogatást viszonozva, az osztrák legfőbb ügyész meghívására utazott Dr. Polt Péter legfőbb ügyész 2019. március 19-20. között Ausztriába.

A tanácskozáson a legfőbb ügyészek tájékoztatták egymást az országhatárokon átnyúló bűnözés és a bűnüldözés aktuális helyzetéről, továbbá megvitatták a jogsegély ügyek intézésének tapasztalatait is. A felek egyeztetése érintette országaik jogalkotásának és jogalkalmazási gyakorlatának időszerű kérdéseit, illetőleg a magyar legfőbb ügyész tájékoztatást adott a 2018. július 01. napján hatályba lépett új magyar Büntetőeljárási törvényről.

A hivatalos út alkalmával Dr. Polt Péter legfőbb ügyész a Bécsi Fellebbviteli Bíróság mellett működő Főügyészségen, valamint az Eisenstadti Ügyészségen osztrák ügyészségi vezetőkkel folytatott szakmai megbeszéléseket.

A látogatás során Dr. Polt Péter legfőbb ügyész találkozott a Bécsi Büntetőbíróság elnökével, Mag. Friedrich Forsthuber úrral is.

Hozzászólások lezárva.