A Pest Megyei Főügyészség indítványt tett két férfi és két nő letartóztatásának elrendelésére, akik Pest megye különböző településein, Isaszegen, Domonyvölgyben és Kistarcsán állították elő, osztották szét és árulták a kábítószert.

A bűnügy gyanúsítottjai 2018. folyamán rendszeresen szereztek be, osztottak szét, árultak és vásároltak különböző kábítószereket Pest megyében. Az elkövetők kínálatában kokain, amfetamin és marihuána szerepelt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói 2019. február 20-án a BRFK Felderítő Főosztálya és a Gödöllői Rendőrkapitányság nyomozóival, valamint a TEK munkatársaival összehangolt akció keretében kutatást tartottak tíz Pest megyei és budapesti személy lakásán.

Négy gyanúsított isaszegi, domonyvölgyi, kistarcsai, és budapesti lakásában a nyomozók jelentős mennyiségű kábítószert, a kábítószer előállításához szükséges alapanyagokat és eszközöket, valamint azok porciózásához szükséges dolgokat találtak.

A nyomozók tíz személyt hallgattak ki gyanúsítottként, akik közül két férfi és két nő a kábítószer beszerzését, előállítását és terjesztését bonyolító láncolatban vett részt.

E jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsított négy személy esetében fennáll annak a veszély, hogy a bűncselekmény kimagasló tárgyi súlya miatt megszöknének. A bűncselekmény konspiratív jellege okán attól is tartani kell, hogy szabadon védekezve veszélyeztetnék a nyomozás sikerét, eredményét. Mindezen körülmények kizárólag a letartóztatásukkal akadályozhatók meg.

A Pest Megyei Főügyészség ezért tett indítványt e négy gyanúsított letartóztatásának elrendelésére.

Hozzászólások lezárva.