A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség indítványa alapján, a bíróság tegnap elrendelte annak a két miskolci férfinak a letartóztatását, akiknek gépkocsijában egy közúti ellenőrzés során különféle kábítószereket találtak a rendőrök.

A gyanúsítottak által használt autót 2018. augusztus 24. napján, 14 órakor, az M30-as autópálya Miskolc, déli lehajtójánál állították meg a rendőrök. A gépkocsi átvizsgálása során, a két első ülés közötti zárható könyöklő részben, papír és fólia csomagolásban 31 db szürke színű, fáraó mintázatú extasy származékot tartalmazó tablettát, továbbá fóliába csomagolva körülbelül 120 gramm marihuánát találtak, melyeket a rendőrök lefoglaltak.

A lefoglalt kábítószerek tiszta hatóanyag tartalma a csekély mennyiség felső határát meghaladja.

A fentieken túl az egyik gyanúsított 2018. tavaszán, Miskolcon, kétszer a csekély mennyiséget meg nem haladó mennyiségű marihuánát adott át 5000 forintért egy bőcsi férfinak.

Az ügyben a Miskolci Rendőrkapitányság folytatja a nyomozást, a két férfit kábítószer birtoklásának bűntettével, ezen túlmenően egyiküket kábítószer-kereskedelem vétségével is gyanúsítják.

A Miskolci Járásbíróság az ügyészi indítványban foglaltakkal egyezően állapította meg, hogy a gyanúsítottak esetében fennáll a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, és az eljárás megnehezítésének, meghiúsításának veszélye, melyek enyhébb kényszerintézkedés alkalmazásával nem küszöbölhetők ki, ezért egy hónapra elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

Hozzászólások lezárva.