A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmény miatt  emelt vádat azzal a Vas megyei férfival szemben, aki édesanyja halálát követően, majdnem 800.000 Ft-ot vett fel jogosulatlanul ápolási díjként.

 A  férfi a járási hivatal határozata alapján  édesanyja  ápolására, gondozására havi 40.000 Ft-ot kapott. A vonatkozó jogszabályok szerint az ápolási díjat kifizetését  meg kell szüntetni, ha az ápolt személy meghalt.

A férfi édesanyja 2014. októberében elhunyt, azonban  a férfi ezt nem jelentette be az illetékes járási hivatalnak, így 2015. januárjától 2016. augusztusáig ápolási díjként jogtalanul 796.500 Ft-ot vett fel, mellyel  a központi költségvetésnek vagyoni hátrányt okozott.

A  férfi  2016. szeptemberében egy olyan kérelmet nyújtott be a járási hivatalhoz, melyre ráhamisította elhunyt édesanyja aláírását.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a férfit nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével és hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.