Szökésének biztosítása érdekében használta a kését; a Fővárosi Főügyészség a tizenhét év után, Mexikóban elfogott férfi ellen aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt eredményesen emelt vádat; a Fővárosi Törvényszék a férfit nyolc év fegyházbüntetésre ítélte. Az ügyészség a büntetés súlyosítását célozza fellebbezésével.

A vádirat szerint a vádlott, egy – jelenleg – negyvenkét éves férfi 2001. szeptember 28-án az esti órákban álnéven bejelentkezett a XII. kerület, Rácz Aladár utcában egy szállodába, azért, hogy ott vagyon elleni bűncselekményeket kövessen el a hozzá csatlakozó két férfi társával együtt.

A férfi az este folyamán a szálloda vendégeitől értékeket lopott el. A vádlott és társai magatartását a recepciós gyanúsnak találta, és ezt jelezte a hotel tulajdonosának, aki két segítőjével felelősségre vonta a három férfit. A vádlott és társai ekkor el akartak menekülni, azonban a tulajdonos és a vele levő személyek elállták az útjukat, majd dulakodás alakult ki köztük. A negyvenkét éves férfi ekkor elővett egy kést, azzal hadonászni kezdett, és mindhárom – őt és társait feltartani igyekvő – személyt megvágta, majd futásnak eredt. Ekkor a recepciós is elé állt, a vádlott azonban többször megszúrta a mellkasán és a hasán, ezzel közvetlen életveszélyes sérülést okozva a sértettnek, akit csak a gyors orvosi ellátás mentett meg.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói a szökésben lévő férfit 2018. június 27-én fogták el Mexikóban, a mexikói és amerikai hatóságok segítségével.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A bíróság váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat és őt nyolc év fegyházbüntetésre ítélte és nyolc évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést jelentett be az ítélet ellen a vádlott terhére, hosszabb tartamú fegyházbüntetés és közügyektől eltiltásra ítélés céljából.  A védelem felmentés érdekében élt jogorvoslattal.

A vádlott jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll, az ügyészség indítványozta letartóztatásba helyezését, amelyet a bíróság elutasított. Az ügyészség a döntés ellen fellebbezett.

A rendőrség által korábban közzétett videó és fényképek elérhető az alábbi linken:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/kozel-17-evig-bujkalt

Hozzászólások lezárva.