A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat három férfival szemben.

A vádirat szerint, az egyik férfi 2019. április 20-án vásárolt egy személygépkocsit, majd azzal hazatérve a lakóhelyére, az autó rendszámtábláit leszerelte. Két hét elteltével a férfi a forgalomból ki nem vont, rendszámok nélküli gépkocsit eladta. A vevő az adásvétel napján az autót szívességi használatra átadta egy másik férfinak, aki a rendszámok hiányával mit sem törődve a közúton közlekedett az autóval, míg végül Hejőbába település külterületén a rendőrök intézkedés alá vonták.

Mivel a törvény az egyedi azonosító jel – jelen esetben a rendszámtáblák – eltávolítását, az eltávolított egyedi azonosító jelű dolog megszerzését és az azzal való rendelkezést is büntetni rendeli, így a három férfi önállóan értékelendő cselekményeivel az eljárás tárgyát képező bűncselekmény szinte valamennyi elkövetési magatartását megvalósította.

A járási ügyészség vádiratában a bűncselekmények elkövetését beismerő vádlottakkal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak.

 

Hozzászólások lezárva.