A Monori Járási Ügyészség jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett orgazdaság bűntette miatt emelt vádat azzal a gyömrői férfival szemben, aki egy autómárkába tartozó, tizenegy lopott gépkocsit szerzett meg, szerelt át és adott el.

A bűnügy vádlottja, egy gyömrői férfi, autószerelőként dolgozott. A vád szerint a férfi 2013 márciusa óta oly módon tett szert jövedelemre, hogy lopott személygépkocsikat szerzett meg, és azokat a gyömrői műhelyében alkatrészeikre szétbontotta. A lopott autók egy autómárka különböző típusai voltak. Az értékük két millió forint és tíz millió forint között mozgott. A férfi tisztában volt a gépkocsik eredetével.

A vádlott a bontott alkatrészeket roncs gépkocsikba építette be. Ha szükséges volt, az alkatrészeken található egyedi azonosító jeleket eltávolította, kivágta, meghamisította. Az így összeállított személygépkocsikat hamis adásvételi szerződéssel értékesítette.

A férfi 2016 januárjáig tizenegy lopott személygépkocsit szerzett meg.

2016 januárjában a kora hajnali órákban Budapestről elloptak egy, szintén a vádlott érdeklődési körébe tartozó személygépkocsit. Az autó a reggeli órákban már a vádlott műhelyében volt. A férfi elkezdte a gépkocsi szétbontását: kiszerelte annak belsejét, eltávolította a forgalmi rendszámtáblákat, valamint a szélvédőről a regisztrációs matricát. Ekkor jelentek meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói, akik tetten érték, és őrizetbe vették a vádlottat.

A Monori Járási Ügyészség jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett orgazdaság bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja a férfit. A járási ügyészség börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádlottal szemben.

Hozzászólások lezárva.