A Somogy Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy középkorú férfival szemben, aki közterületen hasba szúrta a feleségét.

A vádlott évek óta külön élt a feleségétől, azonban nem váltak el, három közös gyermekük miatt alkalmanként találkoztak, beszéltek egymással.

2018 júliusában, egy este, a vádlott bejelentés nélkül, ittasan megjelent az asszony kaposvári albérleténél azzal, hogy a gyerekeik felől érdeklődjön, illetve a kapcsolatukat rendezze. A nő nem engedte be a férjét, de felajánlotta, hogy az utcán sétálva beszélgessenek. Séta közben a sértett a beszélgetésnek azzal akart véget vetni, hogy a barátja várja, illetve a másnap érkező gyerekek fogadására is készülne. Az önérzetében megsértett férj ettől indulatba jött, közölte a nővel, hogy a gyerekei már nem fogják meglátogatni, mert megöli, és egyből a zsebéből elővett, 10 cm pengehosszúságú élesre köszörült késsel a felesége hasába szúrt. A férfi második szúrása azért nem ért célt, mert a sértett azt karjával hárította.

Az erősen vérző, segítségért kiabáló sértett a vádlott elől úgy tudott elmenekülni, hogy egy arra közlekedő autós felvette és kórházba szállította, ahol a nőt azonnal megműtötték.  Az időben alkalmazott orvosi ellátás hiányában hasfali sérülése miatt a sértett halála bekövetkezésének reális lehetősége fennállt volna.

A Somogy Megyei Főügyészség a vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság a vádlott letartóztatását az elsőfokú bírság ügydöntő határozatának kihirdetéséig tartsa fenn, és ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, a börtönbüntetés időtartamát 6 évben állapítsa meg.

Hozzászólások lezárva.