Sérelmezte a cigarettát kérő, hogy csak egy szálat ad neki a sértett, súlyos verekedés tört ki. A Fővárosi Főügyészség letöltendő börtön kiszabását indítványozza a támadókkal szemben.

 A vádirat szerint egy huszonhat éves férfi 2018. szeptember 9-én az esti órákban, a VI. kerületben, a Szondi utcában cigarettát kért egy másik férfitól, a sértettől. A sértettnél nem volt dohánytermék, de felajánlotta, hogy vásárol és abból ad az őt leszólítónak. Együtt elmentek egy dohánybolthoz, amely előtt a huszonhat éves férfi találkozott két, szintén huszonéves férfi ismerősével. A sértett cigarettát vásárolt, amelyből azonban csak egy szálat akart adni, ezért a huszonhat éves férfi ököllel többször megütötte. Társai is közbe avatkoztak és együtt súlyosan bántalmazták a sértettet. A bántalmazott koponyacsontja eltört, így közvetett életveszélyes állapotba került. A dohánybolt alkalmazottja kijött a boltból, leállította a vádlottakat, akik elhagyták a helyszínt, valamint értesítette a mentőket és a rendőrséget.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói azonosították a három támadót és gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A Fővárosi Főügyészség a három bántalmazó ellen társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság ítélje a vádlottakat letöltendő börtönbüntetésre és tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Az életveszélyt okozó testi sértést a törvény kettőtől nyolc évig tartó szabadságvesztéssel fenyegeti.

Hozzászólások lezárva.