A Kiskunhalasi Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt vádat emelt egy harminckét éves és egy harmincnégy éves kiskunmajsai férfi ellen, mert a fiatalabb férfi otthonában 2017 nyarától designer drogot árult, melynek egy részét idősebb unokatestvére adta át neki.

A vád szerint a harminckét éves férfi 2017 nyarától a kiskunmajsai lakásán „kristály” fantázianevű designer drogot árult, melyet tisztázatlan körülmények között szerzett be. A férfi a drogot alufólia darabokba csomagolta, majd adagonként 500 forintért értékesítette. Őrizetbe vétele előtt a fiatalabb vádlott hat fogyasztónak összesen százharminckilenc adagot adott el, amelyből 69.500 forintot szerzett.

A drogkereskedő férfi unokatestvére, az ügy másik vádlottja, 2017. október elején egy ismeretlen személytől kristályt vásárolt, amit Kiskunmajsán átadott drogkereskedő rokonának.

A drogkereskedő vádlott a kapott kristályból fogyasztott is, majd 2017. október 25-én, este, hét személynek adott el a drogból, összesen 5.000 forintért. A vásárlók 2017. október 26-án, hajnalban, ismét megjelentek a dílernél, de a kiskunmajsai rendőrök még a vásárlás előtt tetten érték és elfogták őket.

A drogkereskedő vádlott lakásán tartott házkutatás során alufóliába és műanyag tasakba csomagolt drogot, valamint kristállyal szennyezett digitális mérleget is lefoglaltak a nyomozók. A lefoglalt porok hatóanyag tartalma meghaladja a csekély mennyiség felső határát. A drogkereskedő vásárlói ellen külön büntetőeljárások indultak.

A harminckét éves drogkereskedő lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt áll, míg unokatestvére szabadlábon várja a tárgyalást.

A járási ügyészség mindkét férfit új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta velük szemben. Ezen kívül az ügyész indítványozta a lefoglalt drogok és a mérleg elkobzását, valamint a fiatalabb vádlottal szemben vagyonelkobzás alkalmazását a gazdagodása erejéig.

A vádlottak bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

 

Hozzászólások lezárva.