A Szentendrei Járási Ügyészség garázdaság bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, aki hangoskodott és az ellenőrre rontott egy leányfalui vízilabda mérkőzésen.

2016 decemberében Leányfalun vízilabda mérkőzést szerveztek, ahol Leányfalu és Pécs játékosai csaptak össze. A pécsi csapatot a bűnügy gyanúsítottja autóbusszal szállította a meccsre, majd szurkolt a mérkőzésen.

A meccs folyamán a gyanúsított nem értett egyet egy játékvezetői döntéssel, aminek fennhangon, trágár szavakkal adott hangot. A bíró elküldte a gyanúsítottat a medencétől. A férfi kiabálva méltatlankodott és a kijárat felé indult. Eközben az őt éppen nyugtatni igyekvő ellenőrre támadt, nagy erővel ellökte őt.

A Szentendrei Járási Ügyészség nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé a gyanúsítottat. A Szentendrei Járásbíróság hat hónap – végrehajtásában egy évre felfüggesztett – börtönre ítélte a férfit, és egy évre eltiltotta a Magyar Vízilabda Szövetség által szervezett sportrendezvények látogatásától. A bíróság ítélete jogerős.

Hozzászólások lezárva.