A Pest Megyei Főügyészség indítványt tett annak a férfinak az előzetes letartóztatására, aki egy utcai veszekedés során késsel megszúrt egy fiatalembert Tápiószentmártonban. A sértett belehalt a sérülésébe.

2018. február 10-én az esti órákban négy férfi egy korábbi nézeteltérés miatt szóváltásba keveredett öt férfival Tápiószentmártonban. A szóváltásból hamarosan dulakodás alakult ki, mely során az egyik férfi a kezében egy fa husángot lóbált.

A bűnügy gyanúsítottja kivette társa kezéből a fahusángot, azzal fejbe verte az egyik ellenfelét, majd őt és a bűnügy sértettjét, egy 17 éves fiatalembert a nála lévő késsel megszúrta.

A gyanúsított őrjöngve az ekkor még lábon menekülő sértett után futott és azt kiabálta, hogy megöli, nem érdekli, hogy mennyit ül érte.

A sértett sérülése életveszélyes volt, ezért életmentő műtétet hajtottak végre rajta a szolnoki Hetényi Géza Kórházban. A fiatalember a sérülései következtében 2018. február 11-én elhunyt.

Az emberölés bűntettével gyanúsított férfi esetében okkal lehet tartani attól, hogy szabadon hagyva megszökne, újabb bűncselekményt követne el. Fennáll annak a veszélye is, hogy tanúk befolyásolásával, tárgyi bizonyítékok eltüntetésével veszélyeztetné a nyomozás sikerét.

A Pest Megyei Főügyészség ezért indítványozta a férfi előzetes letartóztatásának elrendelését.

Hozzászólások lezárva.