A férfi a 2018 őszén történt cselekményt megelőzően többször volt alkoholmérgezés miatt kórházi kezelésen, illetőleg rendszeresen használt kábítószert, ami zavart mentális állapotát előidézhette. Azt azonban az is kiválthatta, hogy a kábítószer használatával a cselekményt megelőző napokban felhagyott. A Győri Járási Ügyészség garázdasággal és könnyű testi sértéssel vádolja az elkövetőt.

A vádirati tényállás lényege szerint a jelenleg huszonnégy éves vádlott 2018 őszén egy általa ismeretlen férfit, aki a kisfiával volt, bántalmazott az utcán. A sértettet többször fejen ütötte, és az ütlegelést akkor is folytatta, mikor a sértett már a földre rogyott. A sértett a homlokán, száján és könyökén könnyebben sérült.

Az elkövető a bántalmazás után beszaladt egy közeli épületbe és annak második emeletéről kiugrott, többszörös csonttöréses sérülést okozva ezzel magának.

A terhelt – életvezetési szokásaira is visszavezethető – elkövetéskori zavart pszichés állapota nem befolyásolja a beszámíthatóságát és a büntethetőségét.

Hozzászólások lezárva.