A Miskolci Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte egy rablás bűntettének kísérletével gyanúsított 17 éves fiatalember letartóztatását.

A Miskolci Rendőrkapitányság által folytatott nyomozás adatai alapján, a gyanúsított 2019. március 9-én este 19 óra körüli időben bement egy Alsózsolcán található pékségbe, ott a kiszolgáló pultra felugrott, majd egy alkalommal ököllel nagy erővel megütötte az eladónő arcát és felszólította, hogy a kasszában lévő pénzt adja át. Mivel a sértett ellenállást tanúsított és a pénzt nem adta át, a gyanúsított cselekményével felhagyott és elmenekült a helyszínről.

A sértettnek a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkezetek.

Az eljárás tárgyát képező bűncselekmény 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, azonban jelen esetben az elkövetőt a fiatalkorúakra vonatkozó enyhébb szabályok miatt, legfeljebb 5 év szabadságvesztésre ítélheti a bíróság.

A Miskolci Járásbíróság az ügyészi indítványban foglaltakkal egyezően állapította meg, hogy a különös tárgyi súlyú bűncselekmény elkövetésével gyanúsított terhelt esetében fennáll a szökés, elrejtőzés valamint a bűnismétlés veszélye, ezért a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte.

Hozzászólások lezárva.