A terhelt egy mobiltelefont talált, amelyre ismerőse is igényt tartott, azonban a találó a szóváltást követően egy késsel megszúrta; a Fővárosi Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.

A vádirat szerint a vádlott, egy 21 éves férfi, miután 2018. augusztus elején feltételesen szabadult szabadságvesztés-büntetéséből, 2018. augusztus 17-én, a VIII. kerületben italozott, valamint kábítószert is fogyasztott. Az esti órákban találkozott két másik férfival, akikkel 2018. augusztus 18-án a reggeli órákban, a VIII. kerület, Ludovika téri parkba ment.

A vádlott a parkban talált egy mobiltelefont, amit meg akart tartani, azonban két ismerőse is igényt tartott a telefonra, vagy a tervezett értékesítés után a vételár egy részére. A terhelt és egyik ismerőse, a sértett között szóváltás alakult ki a telefon miatt egy padnál, amely közben a 21 éves férfi elővett egy kést és egyszer hasba szúrta a sértettet.

A sértett ezt követően elhagyta a parkot és járókelőktől kért segítséget, akik mentőt hívtak hozzá. A szúrás áthaladt a férfi gyomrán, és közvetlen életveszélyt okozott, de a gyors orvosi beavatkozás megmentette az életét. A támadó elmenekült a helyszínről, azonban a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói még aznap azonosították és elfogták.

A Fővárosi Főügyészség a férfi, mint visszaeső ellen emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

Az emberölés bűntettét a törvény öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni, amely a cselekmény kísérletére is irányadó.

A férfi letartóztatásban van.

Az ügyben a Rendőrség által korábban közzétett közlemény és fotó az alábbi linken érhető el:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/hasba-szurta-vitapartneret

 

Hozzászólások lezárva.