A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfival szemben, aki egy tavaly áprilisi szórakozást követően okozott életveszélyes sérüléseket a sértettnek.

A vádirat szerint a férfi egy szegedi belvárosi szórakozóhelyen italozott tavaly április 14-én. Éjfélt követően szóváltásba keveredett egy korábbi ismerősével és annak barátjával. Ekkora már mindannyian jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztottak és konfliktusukat az utcán kívánták lerendezni. A vita során a vádlott és korábbi ismerőse a szórakozóhely előtti járdarészen kölcsönösen lökdösni kezdték, illetőleg kis erővel ököllel meg is ütötték egymást. A sértett, aki már súlyos fokú alkoholos befolyásoltság állapotában volt, megpróbált beavatkozni és a verekedőket szétválasztani. Ennek érdekében a sértett a verekedő felek közé lépett, amikor is a vádlott ököllel fejen ütötte őt. A sértett az ütéstől és az ittasságától magatehetetlenül hanyatt esett és fejét az aszfaltba verte. Mivel az eszméletét is elvesztette, részére egyébként a cselekményeket észlelő rendőrjárőrök mentőt hívtak és őt sürgősségi ellátás érdekében kórházba szállították.  

Az ütés és az elesés következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló sérülést, valamint közvetett életveszélyesnek minősülő agyi vérzéssel járó sérülést szenvedett el.

 A főügyészség a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, míg a vele verekedő korábbi ismerősét garázdaság vétségével vádolja.

 A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

 

Hozzászólások lezárva.