A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki egy civil szervezet elnökeként több mint 600.000.-Ft-ot fordított saját magánjellegű kiadásaira.

A vádirat szerint a nő egy szegedi székhelyű egyesület elnöki tisztségét látta el 2011 és 2016 évek között. Az egyesület alapszabálya szerint az egyesület elnöke és tisztségviselői, a civil szervezet pénzeszközeiből csak a szükséges kiadásaik megtérítését igényelhették. Az alapszabály egyik rendelkezése szerint az elnök utalványozási jogkört gyakorolt az egyesület számláján levő összeg felett, valamint kezelhette a házipénztárt is. A vádirat szerint a vádlott az egyesület vagyonának terhére számolt el 2013. év februárja és 2015. év decembere között 8 db olyan számlát, amelyek mögött álló szolgáltatások nem egyeztethetők össze az egyesület céljaival, alapszabályával, a szervezeti és működési szabályzataival, és nem kapcsolódnak az egyesület tevékenységéhez. A számlák jellemzően szállodai szolgáltatások igénybevételéről szóltak.

A vádirat szerint a vádlott, mint az egyesület vagyonának kezelésével megbízott személy a vagyonkezelési kötelezettsége megszegésével, több mint 600.000.-Ft- értékben fordította az egyesület pénzeszközeit magáncélra, és ezzel, ennek megfelelő nagyságú vagyoni hátrányt okozott. Az egyesületnek okozott vagyoni hátrány az eljárás során nem térült meg.

Az ügyészség a vádlottat nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

 

Hozzászólások lezárva.