A Debreceni Ítélőtábla szerdán megtartott tárgyalásán osztotta a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség jogi álláspontját és valamennyi vádlott esetében súlyosította az elsőfokon eljárt törvényszék által kiszabott büntetéseket azon elkövetőkkel szemben, akik 2017. áprilisában éjjel öten törtek rá egy idős asszonyra, hogy kirabolják.

A vádlottak egyike a magával hozott vascsővel nagy erővel bántalmazta az álmából felriadó sértettet, aki hasztalan próbált védekezni, bántalmazója 12 erőteljes csapással kioltotta az életét.

A Debreceni Ítélőtábla a Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyetértve a vádlottak bűntetőjogi felelősségét nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette mellett erőszakkal, éjjel, felfegyverkezve és csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntettében is megállapította.

Az ítélőtábla egyetértett azon ügyészi érveléssel, miszerint a brutális, élet elleni bűntett elkövetőivel szemben csak a törvény szigorának alkalmazásával biztosítható a társadalom védelme, amely a II. rendű terhelt esetében az életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását tette szükségessé.

Hozzászólások lezárva.