Az ittas állapotban lévő elkövető tavaly novemberben Sopronban nekifutásból rontott rá a hajléktalan férfira és őt egyetlen ökölütéssel földre vitte. A sértett a földnek csapódva azonnal elvesztette az eszméletét, és koponyája falcsonttájékából egy csontdarab kitörött.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a 28 éves elkövetővel szemben.

A vádirati tényállás szerint az elkövető aznap éjjel ittas állapotban sört vásárolni tért be a soproni üzletbe. A bolt előtt azonban még igyekezett konfliktust generálni egy ott tartózkodó férfival, aki azonban nem foglalkozott a vádlottal, ezért a vádlott betért az üzletbe.

A vásárlás után az üzletből kilépő vádlott – élettársával – az onnan nem messze sétáló, dülöngélő hajléktalan után ment, őt utolérték és a vádlott ekkor belerúgott a sértettbe. A sértett erre nem reagált, csupán megfordult és visszafelé, az üzlet felé indult, majd az üzlet előtt megállt az úttesten.

A vádlott ekkor nekifutásból rárontott a sértettre, és egyetlen ökölütéssel földre vitte őt, aki azonnal elvesztette az eszméletét. A sértettre ráeső vádlott a könyökével még további két alkalommal megütötte a magatehetetlen sértettet a mellkasa felső része, nyaka tájékán. A vádlottat az élettársa rángatta el a hajléktalan férfitól.

A magatehetetlen sértettet a közelben tartózkodó fiatalok húzták le az úttestről, és ők iramodtak a vádlott után, hogy ne tudja elhagyni a helyszínt. Továbbá ők értesítették a hatóságokat is.

A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes állapotba került, koponyájából kitörött egy csontdarab, illetve kemény agyburok fölötti vérzés lépett fel nála.

A korábban súlyos testi sértés miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt, valamint más bűncselekmények miatt is többször elmarasztalt férfival szemben kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

A kapcsolódó videó anyag letölthető innen.

Hozzászólások lezárva.