A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádirata alapján a bíróság két férfi – a harmad és a negyedrendű vádlottak – vonatkozásában az egyezséget jóváhagyta, illetve a két másik vádlottat is elítélte.

Mint ahogyan arról az ügyészség korábban már beszámolt (http://ugyeszseg.hu/vademeles-az-egyezsegkotest-kovetoen/) a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség a jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben a vádemelést megelőzően négy elkövető közül kettő férfival kötött egyezséget az új büntetőeljárási törvény alapján.

A vádirati tényállás lényege szerint az első és a másodrendű vádlottak élettársak, míg a harmad és a negyedrendű vádlottak testvérek. Az első és a harmadrendű vádlottak 2017 április és október között Tatabányán rendszeresen speedet, extasyt, és marihuánát árultak. Az elsőrendű vádlott extasyt értékesített a harmadrendű vádlottnak, aki marihuánát adott el az elsőrendű vádlottnak.

Az elsőrendű vádlott az élettársával 2017. október 7-én Budapestre utazott, ahol az elsőrendű vádlott ismeretlen személytől 200 db extasyt vásárolt. Hazafelé az autópálya egyik tatabányai lehajtójánál az elsőrendű vádlott meglátta a rendőrautót, és ekkor az élettársa – anélkül, hogy ebben a párjával megegyezett volna -, a tablettákat a ruházatába rejtette, ezért őt az ügyészség bűnpártolással vádolta.

A harmadrendű vádlott marihuanát árult, amit a megbízása alapján a testvére szerzett be neki.

A testvérekkel az ügyészség a vádemelést megelőzően egyezséget kötött. Az ügyészség a vádiratban az egyezségben foglaltak jóváhagyását indítványozta, ennek részeként azt, hogy a bíróság a harmadrendű vádlottat 3 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra, míg a negyedrendű vádlottat 2 év 3 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélje.

A Tatabányai Törvényszék a mai napon tartott tárgyaláson az egyezséget jóváhagyta, és azzal megegyező ítéletet hozott, ami jogerőre emelkedett.

A tárgyaláson az élettársak beismerték a bűnösségüket és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. Az elsőrendű vádlottat a törvényszék 6 év fegyházbüntetésre és 6 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte, míg társával szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki. Az ő vonatkozásukban az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért fellebbezett.

Hozzászólások lezárva.