A 41 éves férfi percek alatt három, egymás mögött parkoló gépkocsit tört fel azért, hogy azokból értékeket tulajdonítson el. A rendőrök a helyszín közelében elfogták.

A vádirat szerint a vádlott 2016. október 19-én hajnali 1 óra körül a VIII. kerület, Diószeghy Sámuel utcában – bódult állapotban – odalépett egy utcán parkoló személygépkocsihoz, annak jobb első ajtaját kifeszítette, majd a kocsiban értékek után kutatott, végül azonban nem tulajdonított el semmit.

Ezt követően a vádlott egy szintén ott parkoló másik gépkocsihoz ment, aminek a jobb első ablakát betörte, majd a járműben értékek után kutatott, ennek során megpróbálta kifeszíteni az autóban lévő rádiós magnót, de nem tudta, ezért megint tovább haladt.

Ezután a vádlott a közvetlenül az előbbi autók előtt parkoló harmadik gépkocsihoz lépett, annak is betörte a jobb első ablakát, majd a járműbe szerelt 1.500 forint értékű rádiós magnót kísérelte meg kifeszíteni. A járműből végül egy mobiltelefon töltőt, valamint egy napszemüveget tulajdonított el.

A férfival szemben a Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség több rendbeli dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége – két esetben kísérlete – miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. A többszörösen büntetett előéletű terhelt esetében a vád szerinti bűncselekmények büntetési tételének felső határa négy és fél évig terjedő szabadságvesztés.

Az elkövetésről készült, a Budapesti Rendőr-főkapitányság által korábban közzétett felvételek az alábbi linken elérhetők:

http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/5-percen-belul-elfogtak-videoval

 

Hozzászólások lezárva.