Felfegyverkezve elkövetett rablás büntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Fonyódi Járási Ügyészség két előzetes letartóztatásban lévő balatonboglári férfi ellen.

A vádlottak 2016 augusztusában elhatározták, hogy egy a lakásában egyedül tartózkodó nőtől megszerzik annak készpénzét és ékszereit. A vádlottak éjszaka a magukkal vitt akkumulátoros csavarhúzóval a konyha ablakon kívülről rögzített szúnyoghálót eltávolították, majd az ablakot benyomva a lakásba bementek.

A hálószobában alvó sértettet az egyik vádlott maró, csípő hatást okozó kapszaicin tartalmú permettel lefújta, majd egy zsebkést fogva a nőre pénzét és ékszereit követelte. A sértett a nappaliban tartott táskájából 14.500,- Ft készpénzt, nyakláncát, fülbevalóját, és gyűrűjét adta át támadóinak. A vádlottak ezt követően a hálószobába kényszerítették, az ajtót rázárták, majd a lakásban kutatást végeztek.

A sértett a hálószobában lévő telefonról értesítette a rendőrséget, majd az ablakon lévő szúnyoghálót belülről kivágta és a szomszédba menekült.

A bűncselekmény elkövetőit a rendőrség 2016 decemberében, illetve 2017 márciusában azonosította  és fogta el.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben az ügyészség fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés büntetést, közügyektől eltiltást, valamint vagyonelkobzást indítványozott.

Hozzászólások lezárva.