A Tatai Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy szerb állampolgárságú férfival szemben, aki egy tatai ékszerüzletben aranygyűrűket tulajdonított el.

A vádlott 2017. december 5. napján délelőtt egy tatai ékszerüzletben vásárlási szándékot színlelt, az eladótól arany gyűrűk megmutatását kérte, és ennek során az elé tett ékszeres tálcáról, az eladó figyelmét kijátszva, 1 db 7 g súlyú, 126.000,-Ft értékű férfi pecsétgyűrűt, 1 db 6 g súlyú, 106.000,-Ft értékű férfi pecsétgyűrűt, 1 db 4,2 g súlyú, 75.600,-Ft értékű női cirkónia köves gyűrűt és 1 db 5,5 g súlyú, 99.000,-Ft értékű női cirkónia köves gyűrűt vett magához. A vádlott 7 db gyűrűt félre is tetetett az eladóval, majd arra hivatkozással, hogy fél óra múlva visszajön értük, távozott az üzletből, eltulajdonítva a korábban magához vett 4 db arany gyűrűt. A vádlott ezt követően az üzletbe nem ment vissza, hanem az általa használt gépkocsival elhajtott. Az eladó a vádlott távozása után azonnal észlelte a lopást, a vádlott után sietett az utcára, de már nem találta meg.

Az eltulajdonított gyűrűk értéke összesen 406.000,-Ft, mely nem térült meg.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatai Járásbíróság a vádlottat, amennyiben az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, 10 hónap fogház fokozatú szabadságvesztésre, 1 közügyektől eltiltásra, és 10 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélje.

Hozzászólások lezárva.