A két férfi az egyikük munkahelyén levágta a gázcsövet, az okozott közveszély miatt maguk értesítették a rendőröket; a kerületi ügyészség vádat emelt ellenük.

A vádirat szerint a vádlottak, két 36 éves férfi 2017. május 30-án a kora délutáni órákban megjelentek a IV. kerület, Schweidel utcában található üzemcsarnokban, ahol egyikük karbantartóként dolgozott, azzal a céllal, hogy onnan értékeket tulajdonítsanak el.

A vádlottak a csarnokból fém csöveket, valamint szögvasakat tulajdonítottak el, majd megkísérelték ellopni a gázóra előtti gázcsatlakozó vezetékét. A vezetéket egy flex segítségével átvágták, melynek hatására éghető gáz kezdett szivárogni a csőből. A két férfi ekkor az elvágott gázcsövet betekerte egy szigetelőszalaggal, ezzel a további gázszivárgást megakadályozták, majd értesítették a rendőrséget.

A terheltek a gázvezeték megrongálásával robbanásveszélyt és több mint százezer forint kárt okoztak.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a két férfi ellen közveszélyokozás bűntette és szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. A halmazati szabályokra figyelemmel a cselekményeket a törvény kettőtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Hozzászólások lezárva.