A Komáromi Járási Ügyészség a nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntette és hamis magánokirat felhasználása vétsége miatt indult bűnügyben vádiratot nyújtott be egy budapesti férfival szemben, aki az általa bérelt gépjárművet értékesítette.

A vádlott 2017. augusztus 23. napján egy, a személygépjárművek kölcsönzésével foglalkozó  Kft-től bérbe vett egy személygépkocsit 2017. szeptember 13. napjáig, határozott időre.

A vádlott anyagi gondokkal küzdött, ezért a bérleti szerződésben kikötött határidőre az autót nem szolgáltatta vissza a bérbeadó részére, hanem azt 2017 szeptemberében, internetes oldalon eladásra hirdette, majd a hirdetésre jelentkező vevő részére 2017. szeptember 5. napján Bakonyszombathelyen 1.850.000.- Ft vételár ellenében sajátjaként értékesítette. Az értékesítés során a vádlott hamis, általa készített tulajdonjog átruházási szerződéssel igazolta a vevő részére, hogy a gépjárművet a sértettől Budapesten 2017. augusztus 28. napján megvásárolta.

A vádlott a bűncselekmény elkövetésével 2.500.000,- Ft kárt okozott a személygépkocsi tulajdonosának. Az okozott kár az autó lefoglalásával és a sértett részére történő visszaadásával megtérült.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetett előéletű vádlottat a bíróság halmazati büntetésül elzárásra ítélje.

Hozzászólások lezárva.