A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy ötvenkét éves férfi ellen különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt.

A vád szerint a vádlott 2018. február elején, Kenézlő településen lakott élettársával együtt, az élettársa nővérénél. Az élettársa iránti féltékenysége miatt a vádlott és a két nő között vita alakult ki, majd dulakodás kezdődött, amely során a vádlott egy méteres akácfa karóval mindkét nőt a fejükön olyan súlyosan bántalmazta, hogy a helyszínen elhaláloztak.

A vádlott a lakást lakattal rájuk zárta, a karót az épület mögötti távolabbi gazos területen elrejtette, majd rokonaihoz távozott. Az elhunyt sértetteket – a halál beállta után több, mint egy hét elteltével – a ház fürdőszobájában hozzátartozóik találták meg, akiknek a bejutáshoz fel kellett feszíteniük az épület ajtaját.

Az ügyben a Miskolci Törvényszék elsőfokú ítéletet hozott, amelyben a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat, és vele szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést szabott ki, mellékbüntetésként tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját harmincöt évben határozta meg.

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbeztek, ekként az ítélet nem jogerős.

 

Hozzászólások lezárva.