A Debreceni Ítélőtábla a mai napon megdöbbentő gátlástalansággal véghezvitt emberöléssel vádolt személyek bűnperében ítélkezett. A törvényszék 2019 júniusában előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt két vádlottat életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt. Harmadik társukkal szemben – aki bűnsegéd volt az emberölésben – 25 évig tartó szabadságvesztést szabott ki.

Az immár jogerős ítélet szerint a három vádlott 2018 februárjában, éjszaka, vélt sérelmük megtorlásaként, egy velük szórakozó fiatal párt elrabolt és elhurcolt gépkocsival egy másik településre. A férfi áldozatnak már a járműben elvágták a nyakát, majd egy sötét pincében, az élettársa jelenlétében, halálra szúrták. A vádlottak az áldozat élettársával is súlyosan megalázó módon bántak, egész éjszaka fogva tartották, megöléssel fenyegették.

Az a vádlott, akit a törvényszék enyhébb büntetésben részesített, valójában mindvégig kezdeményező és irányító szerepet vitt a fiatalok megkínzásában, sőt a nőt késsel is megsebesítette.

A fellebbviteli főügyészség indítványa alapján a Debreceni Ítélőtábla a törvényszék ítéletét megváltoztatta, és a bűnsegéd vádlottat is életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének legkorábbi időpontját 25 évben határozva meg.  Az ítélőtábla egyetértett az ügyészség álláspontjával a rendkívüli brutalitással véghezvitt ölési cselekmény megítélésében, ezért súlyosította ilyen jelentősen az ebben közreműködő  vádlott büntetését.

Hozzászólások lezárva.