A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a húsz éves esztergomi férfival szemben.

A vád szerint a férfi 2017. szeptember 29-én a barátjával italozott Esztergomban az egyik presszóban, és nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott. Délután csatlakozott hozzájuk közös női ismerősük, a későbbi sértett, akivel közösen ittak tovább, majd késő este mindhárman hazaindultak. Útközben az elkövető és az asszony között szóváltás alakult ki amiatt, hogy a sértett a férfi akarata ellenére közeledni próbált hozzá. A vita során az elkövető az utcán háromszor pofon ütötte az asszonyt, aki egyszer visszaütött. Emiatt a férfi haragra gerjedt, és több alkalommal, nagy erővel, ököllel megütötte a sértett fejét, mellkasát, hasát, törzsét és a hátát.

Az asszony a bántalmazást követően dolgozott, majd napokkal később a szűnni nem akaró fájdalmai miatt az esztergomi kórházban kivizsgálták, és megállapították, hogy lépsérülést szenvedett, azonnali műtéti ellátásra szorult, a lépét eltávolították.

A sértett által elszenvedett lépsérülés a hasüregben történő heveny elvérzés lehetősége miatt közvetetten életveszélyes sérülésnek tekintendő, és szakszerű orvosi ellátás hiányában a sértett halála következhetett volna be.

A férfi által elkövetett bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Hozzászólások lezárva.