A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy 19 éves budapesti férfival szemben, aki tavaly februárban Kalocsán bódult állapotban életveszélyesen megkéselte anyja élettársát.

A 19 éves férfi 2018. február 17-én, néhány hónappal szabadulását követően látogatóba érkezett Kalocsán élő anyjához, akinek élettársát – az ügy sértettjét – nem kedvelte. A helyszűke miatt a férfi napközben nem az anyja lakásában, hanem a szomszédos nagyszülői lakrészben szállt meg. A vádlott a nap folyamán szintetikus kannabinoidot tartalmazó új pszichoaktív anyagot fogyasztott.

Délután öt óra körül a sértett ittas állapotban tért haza, azonban a lakásába nem tudott bemenni, mert az ajtóban egy közelben lakó nő ült magatehetetlenül. A sértett megpróbálta a nőt a lépcsőről elvonszolni, miközben hangosan szidta őt. A pszichoaktív anyag hatása alatt álló vádlott a szomszédos lakrészben ezt meghallotta és bántalmazásként értelmezte, ezért a lakásból kimenve kiabálni, veszekedni kezdett a sértettel. Kétszer a fején és a hasán is megütötte, akinek ettől nem keletkezett sérülése. Szóváltásukat követően azonban a vádlott átszaladt a közelben lakó ismerőseihez, majd a konyhában magához vett egy 10,5 pengehosszúságú kést és visszafutott a sértetthez.

A vádlott a konyhakéssel kétszer megszúrta a neki háttal álló sértettet, majd a kést eldobta és „meghoztam az áldozatot” felkiáltással távozott a helyszínről. A szomszédok hívtak mentőt, akik a sértettet súlyos, vérzéses sokk állapotában szállították kórházba. A szúrás a tüdőt is elérte és légmell alakult ki, ami miatt a sértett közvetlen életveszélyes állapotban volt és ellátás nélkül a halála is bekövetkezett volna.

A büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő vádlottat az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Mivel a férfi egy korábbi büntetésből kedvezménnyel szabadulva követte el a mostani bűncselekményt, az ügyészség ezen szabadságvesztés büntetése végrehajtásának folytatását is indítványozza. A jelenleg letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.