A fiatalkorúak a vád szerint 9 fiatal nővel viselkedtek szeméremsértő módon, miközben azt az egyikük a mobiltelefonjával rögzítette. Az ügyészség eredményes vádja alapján elítélték őket.

A vádirat szerint a négy fiatalkorú vádlott – 14 és 16 év közötti fiúk – megbeszélték, hogy saját szórakoztatásuk céljából az utcán egyedül sétáló, véletlenszerűen kiválasztott fiatal nőket szeméremsértő módon fogdosnak, miközben arról az egyikük mobiltelefonnal felvételt készít.

Az volt a céljuk, hogy az így készült felvételeket később egy videóba összevágják, és azt közzéteszik az egyik internetes oldalon.

A vádlottak 2017. június 11-én és június 12-én a vád szerint összesen 9 nő sérelmére követtek el a fenti módon szeméremsértést. A véletlenszerűen kiválasztott fiatal nőkhöz többnyire az elsőrendű vádlott – az egyik 15 éves fiú – lépett oda, majd őket egy hirtelen mozdulattal szeméremsértő módon megérintette, nemi szervüket fogdosta, valamint emellett több sértettről is megpróbálta lerángatni a nadrágot, illetve szoknyát. Egy esetben az egyik fiatal nőt 14 éves társával mindketten fogdosták.

A szeméremsértő támadásokat az egyik társuk mobiltelefonnal minden esetben rögzítette, míg a többiek néhány méter távolságból hangosan nevettek, majd ezután mind a négyen elfutottak.

A négy fiúval szemben a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Fiatalkorúak Bűnügyeinek Részlege 9 rendbeli, emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bírósághoz.

A bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottakat vád szerint és egyiküket 100 óra jóvátételi munka végzésére ítélte, társait 2, illetve 1-1 évre próbára bocsátotta. A bíróság elrendelte a fiatalkorúak pártfogó felügyeletét, illetve elkobozta az elkövetéshez használt mobiltelefont. A mobiltelefon elkobzása miatt a z egyik vádlott védője fellebbezést jelentett be, a Fővárosi Törvényszék azonban az ítéletet e részében is helybenhagyta.

Az ügy kapcsán a Budapesti Rendőr-főkapitányság által korábban közzétett videó az alábbi linken elérhető:

http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/szemeremserto-fiatalok

 

Hozzászólások lezárva.