A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat két férfi ellen, akik gépkocsival elütöttek egy fiatal lányt, és ezután nem nyújtottak segítséget neki.

A két férfi 2017 októberében Nagyharsány községben közlekedett személygépkocsival, melyet egyikük vezetett, míg a másik mellette ült. A vád szerint a sofőr az egyik parkolóban tolatott, azonban figyelmetlenségből nem észlelte az útpadkán ülő sértettet és elütötte a lányt.

A lány barátnője kiabálni kezdett a gépkocsiban ülőkkel, ekkor a sofőr kiszállt a gépkocsiból. A lány közölte vele, hogy az autóval nekiment barátnőjének. Erre a férfi kinevette, majd rövid szóváltás után elhajtott társával a helyszínről.

A sértett a baleset következtében nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett. A két elkövető a helyszínről elhajtott anélkül, hogy segítséget nyújtott volna a baleset során megsérült sértettnek.

A sofőr cselekménye a segítségnyújtás elmulasztása bűntettének, míg társa cselekménye ezen bűncselekmény vétségének a megállapítására alkalmas.

 

Hozzászólások lezárva.